Bonaire
1 - KonTiki Beach Bonaire
2 - Den Laman Condominiums

Bonaire

Bonaire är naturälskarnas favorit, och erbjuder förutom ett stort natur– och djurliv även några av de absolut bästa dyk och snorkelplatserna i hela Karibien. Detta beror på att undervattensmiljön är skyddad genom lag, vilket givet en bevarad fauna vid reven. Kristallklart vatten med en medeltemperatur på 26 grader och den stora artrikedomen under ytan, har bidragit till öns popularitet bland dykare och snorklare. Bonaire har också ideala förhållanden för vindsurfing. Högsta punkten på ön är 240 meter och det finns naturparker med 170 fågelarter, varav ca hälften är speciella för Bonaire.

För utflykter behöver man hyrbil. Det varierande landskapet med mangroveträsken i söder, har ett rikt naturliv, och utgör barnkammare för mångas vattenlevande arter. Man kan se Iguana ödlan i nationalparken Washington Slagbaais, och vid de grunda insjöarna kan man få se rosafärgade flamingos som flyger längs de vita saltplatåerna. Här finns också de fantasifulla träden Divi-divi, som formar säregna träskulpturer.

Välkomna till Bonaire eller som dom själva säger på sitt eget språk Bon Bini!  

Fakta om Nederländska Antillerna

Befolkning: 227 049 (juli 2009)

Yta: 960 km²

Valuta: Nederländerna Antillean gulden (ANG)

Internetdomän (TLD): .an

Statsskick: parlamentariska

Tidszon: UTC-4

Språk: Papiamento 65,4% (en spansk-portugisiska-nederländska-engelsk dialekt), Engelska 15,9% (utbrett), nederländska 7,3% (officiellt), Spanska 6.1%.

Jordbruksprodukter: sorghum, jordnötter, grönsaker, tropisk frukt.

 

flagga