Asien


Phuket

Phuket är en verklig pärla i Andamanhavet.

 En populär destination i sydvästra Thailand som bjuder på allt en toppklass destination bör ha: Fantastiska stränder, bra shopping, smidiga resor, intensivt nattliv och prisvärda hotell.

 Älskar du god mat och mysiga restauranger så är Phuket idealiskt. Du hittar nämligen allt från thailändsk traditionell mat via internationella kök till hederliga svenska köttbullar.

 Phuket är Thailands största ö och en av de absolut populäraste semesterorterna i landet. Bland annat många svenskar klassar ofta Phuket sin absoluta semester -favorit, alla kategorier. Cirka 70% av ytan är täckt av skog eller djungel och de bästa stränderna hittar man generellt på västkusten.

 Phuket har något att erbjuda alla dess besökare. Barnfamiljer på semester, singelresande långliggare, pensionärer, nykära par, ryggsäcksfolk, charterfolk, sportintresserade och festprissar osv. Alla dessa kan man hitta i Phuket. Det är inte svårt att hitta egna smultronställen här, där man kan ta det lugnt och koppla av. Phuket är nämligen en stor ö. Vädermässigt så är den allra bästa tiden att besöka Andaman:  december till maj. Dock sjunker priserna på boende och antalet turister markant under resterande tid av året.

 Sedan början av 1980-talet är turismen den viktigaste inkomstkällan i Phuket och bla denna har gjort provinsen till Thailands rikaste. Hotell, restauranger, turisktattraktioner och souvenirbutiker finns de väldigt många av i Phuket. Turismen är dock inte på något sätt öns enda inkomstkälla. Jordbruket är fortfarande viktigt för många människor, och åkermark samt skogen täcker fortfarande den absolut största delen av ön. De viktigaste grödorna och jordbruksprodukterna är gummi, kokosnötter, cashewnötter, och ananas.